Informatie over de bewegingsdetectie

Op deze pagina vind je alle informatie over de nieuwe bewegingsdetectie van de Loca 2 modellen.

1. Hoe activeer ik de bewegingsdetectie?

Volg onderstaande stappen om de bewegingsdetectie te activeren

1. Selecteer je object waar je de bewegingsdetectie van wilt activeren
  2. Klik op je huidige frequentie (bijvoorbeeld: 1x per dag)
  3. Scroll naar beneden en selecteer: “Bewegingsdetectie” > Klik op Volgende
  4. Selecteer of je 24/7 een melding bij beweging wilt ontvangen of selecteer je eigen tijdsslot
  5. Bij de laatste stap bevestig je de keuze en klik je op “Volgende”
  6. Je bewegingsdetectie zal bij de eerst volgende locatie update worden verwerkt en geactiveerd.

2. Pushnotificatie bij beweging?

Wil je bij beweging ook gelijk een push notificatie op je smartphone?

Selecteer je object in de app en klik op “Notificaties”
Zet de notificatie “Nieuwe locatie” aan.

Zorg dat de notificaties voor de Loca app staan geactiveerd op je smartphone.

Tip: je kunt in de Loca app instellen dat je de notificatie per push bericht, per e-mail of beide wilt ontvangen.

3. Hoe zet ik de bewegingsdetectie uit?

De bewegingdetectie kan je eenvoudig uitzetten door de frequentie weer aan te passen naar bijvoorbeeld 1x per dag.

4. Wat voor effect heeft de bewegingsdetectie op de batterij?

De Loca 2 gaat standaard 3 jaar* mee bij 1 positie per dag (1.095 posities). Bij gebruik van de bewegingsdetectie hangt de levensduur af van de bewegingsfrequentie van je object.

Voorbeeld:
Als je object iedere dag 2x beweegt, zal de batterij sneller leeg zijn omdat je 5 meldingen krijgt:
2 x bij beweging + 2 x nadat het object 15 minuten stilstaat + 1 x hardbeat

Beweegt het object minder vaak, dat zal de batterij dus ook minder snel leeggaan en kan deze zelfs nog langer dan 3 jaar meegaan!

*Bovenstaande berekening in optimale condities, de werkelijke accuduur is mede afhankelijk van veel meer factoren zoals: GPS signaal kwaliteit, 4G signaal kwaliteit, temperatuur en weersomstandigheden.