De locatie is onnauwkeurig, waarom?

Je Loca gps-tracker bevindt zich waarschijnlijk op een plek waar hij geen GPS signaal ontvangt. Als extra beveiliging geeft de Loca GPS-tracker dan een “indicatie locatie” via LBS. Deze is helaas niet zo nauwkeurig als GPS maar geeft je toch een indicatie zodat je weet in welke regio je Loca is.

1. Hoe weet ik wat voor signaal ik heb?

Elke GPS tracker werkt het beste wanneer deze zicht heeft op de ‘open lucht’. Op deze manier kan de tracker met meerdere GPS satalieten (liefst minimaal 5) verbinding maken. Zo kan er een exacte locatie worden weergegeven.

Hierdoor moet de GPS antenne van de Loca (deze zit aan de bovekant bij het Loca logo) altijd naar de hemel gericht zijn en mag er geen metaal tussen tracker en de hemel aanwezig zijn. Een GPS tracker kan eventueel wel weer ondersteboven geplaatst worden onder een aanhanger of trailer omdat het signaal dan weerkaatst via de grond (straat).

Soms is het ook mogelijk dat het signaal minder sterk is in gebieden met hoogbouw, zoals in het centrum van steden. Hoge gebouwen kunnen het GPS signaal namelijk blokkeren of belemmeren.

2. Hoe krijg ik een beter GPS signaal?

1. Plaats Loca buiten, niet in binnen ruimtes

2. Plaats Loca met het logo naar boven

3. Plaats Loca niet achter metaal of in een raamkozijn

4. Gebruik Loca niet tussen hoge gebouwen

Hoe zorg je voor een sterk GPS ontvangst?

Elke GPS ontvanger werkt het allerbeste wanneer deze zicht heeft op de open lucht zodat deze met meerdere GPS satalieten (liefst minimaal 5) kan verbinden om zo een exacte locatie te kunnen weergeven.

Hierdoor moet de GPS antenne (bovenzijde met het Loca logo) altijd naar de hemel gericht zijn en mag er geen metaal zitten tussen de GPS tracker en de hemel. Een GPS tracker kan eventueel wel weer ondersteboven geplaatst worden onder een aanhanger of trailer omdat het signaal te weerkaatst via de straat.

Soms is het ook mogelijk dat het signaal minder sterk is in gebieden met hoog bouw. Doordat de hoge gebouwen het GPS signaal kunnen blokkeren.

Tips om een onnauwkeurige locatie te voorkomen: