Toggle navigation

Handleiding Loca webportaal

Version 1.0.2

Welkom bij de handleiding van het Loca webportaal (mijnloca.nl)

In deze handleiding zullen wij alle functionaliteiten doorlopen die in het Loca iOS webportaal beschikbaar zijn.

In het menu links vindt je alle functionaliteiten terug die in de app beschikbaar zijn.

Heb je toevoegingen of opmerkingen dan horen we deze graag!

Het login scherm

Wanneer je voor het eerst inlogt op mijnloca.nl, krijg je een login scherm te zien. In dit scherm vindt je de volgende onderdelen:

• Gebruikersnaam: indien je al een account hebt kan je hier je gebruikersnaam (e-mailadres) invoeren
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat je bij je account hebt aangemaakt.
  • Taal keuze: te wijzigen naar Nederlands, Engels, Duits of Frans.
  • Wachtwoord vergeten: ben je je wachtwoord kwijt of vergeten, dan kan je via deze knop je wachtwoord resetten.
  • Nieuwe gebruiker: Gebruik deze knop als u nog geen account heeft op Loca en u het systeem voor de eerste keer wilt gebruiken en registreren. Heeft u al wel een account dan kunt u inloggen en uw nieuwe Loca toevoegen aan uw bestaande account.

Let op: het wachtwoord voor het webportaal, iOS app of Android app zijn altijd aan elkaar gelijk.

Overzicht scherm

Het overzicht scherm

In dit scherm vindt je het overzicht met al je units welke zijn toegevoegd aan je account, eventueel opgedeeld in groepen.
Je hebt de mogelijkheid tot het zoeken (handig wanneer je veel units in de lijst hebt) maar ook kan je vanuit dit scherm nieuwe Loca’s toevoegen door te klikken op de knop Loca toevoegen bovenin het scherm.

Doormiddel van het icon kan je een unit tonen/verbergen op de kaart, dit kan je ook op groepsniveau doen, door de groep aan of uit te vinken.

In het overzicht van het webportaal geven we onderstaande informatie weer van een unit:

• Accu status
  • Unit icoon met GPS/LBS indicator
  • Unitnaam
  • Tijdindicatie hoelang geleden de laatste locatie is ontvangen
  • Laatst bekende adres
  • Bestel icoon (winkelwagen icoon wordt alleen getoond zodra de batterij onder de 20% is zodat je op tijd eventueel de unit kunt vervangen)

Unit details:
Zodra je op een unit klikt (zal deze Roze gemarkeerd worden) en krijg je de unit details onder de kaart te zien van de geselecteerde unit:

• Laatste locatie: het adres van de laatst bepaalde locatie.
  • Laatste tijd: de tijd van de laatst bepaalde locatie.
  • Batterij status: geeft aan hoeveel locaties/dagen de batterij nog over heeft met de ingestelde frequentie.
  • Signaal status: hier kan je het GPS signaal van je Loca monitoren.
    Hoe voller het balkje hoe beter het signaal. Hoe beter het signaal hoe nauwkeuriger de locatie zal zijn.
  • Notificaties: hierin kan je verschillende meldingen aan/uit zetten die je wilt ontvangen via de app of per email.
  • Frequentie: hier kan je de frequentie wijzigen van de Loca, dus hoe vaak die een locatie moet versturen.
  • Groep: hierin kan je de unit aan een zelf aangemaakte groep toekennen.

De functies van deze knoppen worden hieronder verder toegelicht.

Notificaties

Notificaties

Hier kan je de verschillende notificaties instellen die je wilt ontvangen per E-mail.

Om een notificatie aan te zetten schuif het balletje van links naar rechts zodat deze roze wordt

• Notificatie nieuwe locatie: ontvang een notificatie als er een nieuwe locatie/positie wordt ontvangen.
  • Notificatie batterij bijna leeg (<20%): ontvang een notificatie als de batterij onder de 20% komt zodat je de Loca op tijd kunt vervangen.
  • Notificatie geen locatie in 3 dagen: ontvang een notificatie als er 3 dagen geen nieuwe locatie of positie is ontvangen van de Loca. Hierdoor weet je dat er wellicht iets mis is of de Loca op een plek staat waar geen bereik is.

Frequentie

Frequentie

In dit scherm kan je de frequentie en tijd van je Loca wijzigen.

• Frequentie: hier geef je op hoe vaak je wil dat Loca een locatie verstuurd.
    Hoe meer posities je wilt ontvangen hoe korter de batterij meegaat.
  • Tijd: hier kan je aangeven hoe laat je de Locatie wenst te ontvangen. Bijvoorbeeld 1x per dag om 13.00 uur.
  • Resterende locaties: hier zie je hoelang de accu van de Loca mee gaat met de gekozen frequentie.

Wanneer je de frequentie van je Loca wijzigt, zal dit bij de eerst volgende ontvangen positie worden verwerkt.

Voorbeeld 1:

• Je ontvangt 1x per dag om 10.00 uur een positie.
  • Je past de frequentie om 21.30 uur aan naar “6x per dag”, de frequentie wil je om 10.00 uur ontvangen.
  • Je ontvangt dan vanaf 10.00 uur de volgende dag, om de 4 uur een nieuwe locatie.

Voorbeeld 2:

• Je ontvangt 1x per dag om 10.00 uur een positie.
  • Je past de frequentie om 21.30 uur aan naar “6x per dag”, de frequentie wil je om 09.00 uur ontvangen.
  • Je instelling wordt dan om 10.00 uur, de volgende dag verwerkt.
  • De dag daarop om 9.00 uur, ontvang je om de 4 uur een nieuwe locatie.

Groep

Groep

In dit scherm kan je je unit aan een groep toekennen.

• Zoek de groep op waar je de Loca aan wilt koppelen en klik op OKE.
  • Wil je een nieuwe groep aanmaken ga dan naar het Instellingen menu.

Geschiedenis

In dit scherm kan je locatie geschiedenis van je Loca bekijken:

• Klik op de Loca waarvan je de geschiedenis wil bekijken (zodat deze Roze is gemarkeerd).
  • Kies rechts onderin de gewenste periode. Kies je voor dag, dan zal 1 dag terug worden geselecteerd, kies je voor week toont het systeem afgelopen week.  De getoonde periode wordt ook onder de kaart getoond zodat je precies ziet welke periode op de kaart staat. Op elke getoonde locatie op de kaart kan je klikken, zodat je precies ziet hoe laat, en waar dat precies is geweest.
  • Bij periode kan je zelf een gewenste periode opgeven waarvan je de geschiedenis wilt tonen.

Unit instellingen

In dit scherm kan je instellingen van een Loca wijzigen.

• Unit naam: geef je unit een naam.
  • Serienummer: sommige machines of objecten hebben een serienummer, deze kan je (optioneel) hier invullen.
  • Merk: in dit veld kan je het merk van het object invullen.
  • Model: hier kan je het model opgeven van het object waar de Loca op is geplaatst.
  • Unit Code: hier wordt het s/n code weergegeven van de betreffende Loca. Deze code vindt je ook terug op de sticker met QR code die op de Loca zit.
  • Unit icoon: Klik op het icoon om deze te veranderen. Het icoon heeft ook de aanduiding om te zien of het een GPS of LBS locatie betreft. Meer uitleg over LBS vind je hier.

Groep

Locatie frequentie

Notificaties

Let op: vergeet niet op de knop “Bewaar instellingen” te klikken als je gegevens hebt gewijzigd of hebt toegevoegd.

Rapporten

In dit scherm kan je een rapport genereren voor jouw Loca:

• Kies de betreffende Loca en zorg dat deze (of meerdere) zijn aangevinkt.
  • Selecteer de begin datum.
  • Selecteer de eind datum.
  • Klik op Uitvoeren.

Het rapport zal worden gedownload, en zie je vaak onderin je browser tevoorschijn komen. Het rapport wordt geëxporteerd in *.csv formaat welke je in Excel kan importeren.
Als je het rapport wil importeren open je een legen Excel sheet, ga naar Gegevens en kies voor “Uit tekst/CSV” kies de geëxporteerde CSV en klik om importeren.
Onderstaand een voorbeeld van het rapport: